X 
Cutremure stiri: 504

Înțelegere ruso-americană privind Transnistria

31 mar. 2014,, 11:08   Politică
8241 16
Foto: citynews.com
Federația Rusă nu va anexa Transnistria după modelul Crimeii. La această înțelegere au ajuns Rusia și Statele Unite, în urma unei discuții dintre ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, și secretarul american de Stat, John Kerry, notează gandul.info.

Astfel, oficialii celor două țări au convenit „să depună eforturi” în vederea obţinerii unui statut special pentru Transnistria în cadrul unei republici unite, suverane şi neutre, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.

Totodată, Lavrov și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu „paşii făcuţi de actuala conducere ucraineană, paşi legaţi de libertatea de călătorie, de exercitarea de către Transnistria a drepturilor sale, care sînt prevăzute în înţelegerile anterioare, prin îndeplinirea activităţilor economice şi de tranzit".

"Consultări periodice în formatul 5+2, în cadrul cărora Rusia şi Ucraina acţionează în calitate de garanţi, OSCE ca mediatori, iar Transnistria şi Chişinăul ca părţi implicate în conflict, iar SUA şi UE ca observatori, vor fi organizate în 10-12 zile", a declarat Lavrov.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав