X 
Cutremure stiri: 501

Evgheni Şevciuk: O reglementare corectă a conflictului transnistrean ar fi divorţul civilizat

31 mar. 2014,, 12:45   Societate
3257 2
Fotо: imperialhouse.ru
„Baza unei reglementări corecte (a conflictului transnistrean - "I") o văd în deciziile direcţionate spre un «divorţ civilizat»”, a spus pentru postul de televiziune РБК-ТВ preşedintele Transnistriei, Evgheni Şevciuk.

Potrivit agenţiei "Infotag", liderul transnistrean a caracterizat "situaţia din jurul RMN ca o blocadă economică, în circumstanţele cînd între Transnistria şi Moldova practic există o frontieră deplină".

"Frontiera ucraineană acum este fortificată peste măsură. Acolo se află trupe armate, a fost modificat regimul de traversare a frontierei pentru cetăţenii ruşi", a menţionat Şevciuk.

Fiind întrebat dacă va avea loc următoarea rundă în formatul "5+2", preconizat pentru 10-11 aprilie, la Viena, preşedintele Transnistriei a comunicat că exportul de mărfuri transnistrene a fost blocat complet.

"Ne aflăm într-o situaţie cînd să le trimitem (mărfurile - "I") putem doar prin Moldova, cu achitarea procedurilor corespunzătoare. Autorităţile moldoveneşti, în mod unilateral, au modificat legislaţia fiscală. Ei au luat o decizie privind taxele, în particular, în privinţa accizelor. În cadrul negocierilor au promis că aceste hotărîri vor fi supuse unor modificări. Cu regret, la momentul de faţă aceste modificări nu au fost operate. Propunem partenerilor noştri amînarea negocierilor pentru o anumită perioadă de timp, pentru a vedea ce va face Moldova. Să negociem doar de dragul negocierilor în condiţiile unei sugrumări economice considerăm că nu este corect", a spus Şevciuk.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав