X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Autoritățile Găgăuziei intenționează să creeze o întreprindere proprie de gaze naturale

1 apr. 2014,, 11:06   Economie
3678 2
Foto: noi.md
Autoritățile Găgăuziei intenționează să creeze pînă la sfîrșitul lunii aprilie o întreprindere proprie de gaze naturale, relatează NOI.md.
În cadrul unei ședințe de lucru a Comitetului Executiv al autonomiei, bașcanul Mihail Formuzal a dat indicații să fie accelerate toate lucrările în acest sens. „Purtăm un dialog intens cu regiunile înfrățite și avem o șansă bună să obținem acces la piețele energetice”, a menționat bașcanul. După elaborarea documentației respective va fi realizată etapa următoare de creare a întreprinderii în regiune.

Anterior se menționase că autoritățile găgăuze intenționează să creeze în autonomie o întreprindere de gaze naturale la balanța căreia vor fi trecute toate rețelele de gaze naturale construite din mijloacele Comitetului Executiv al Găgăuziei. Întreprinderea va fi responsabilă de exploatarea rețelelor de gaze naturale și încheierea contractelor cu furnizorii. Mihail Formuzal a menționat că SA „Moldovagaz” a refuzat să primească rețelele de gaze naturale instalate de Comitetul Executiv în calitate de plată pentru combustibilul consumat, propunînd ca acestea să-i fie transmise gratis. „Nu putem transmite gratis rețelele pentru care s-au cheltuit bani. Trebuie creată o companie proprie și obținută o licență corespunzătoare”, a subliniat Formuzal.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?