X 
Cutremure stiri: 501

Noi detalii despre dosarele privind evenimentele din aprilie 2009

2 apr. 2014,, 11:50   Societate
4534 4
Foto: vesti.md
La cinci ani de la evenimentele din aprilie 2009, oamenii legii anunță despre finalizarea a 28 de dosare penale intentate în privința mai multor colaboratori de poliție acuzați că au maltratat tineri în comisariate. În alte peste 40 de dosare, urmărirea penală a fost încetată, din lipsa elementelor constitutive ale infracţiunilor, anunță Procuratura Generală.

În urma acestor dosare, au fost suspendați provizoriu din funcţie 14 colaboratori ai MAI, iar pe moment, această măsură este aplicată doar în privinţa a nouă învinuiţi. Totodată, în urma acelor evenimente, 29 de poliţişti au fost condamnați, alți 34 au fost achitați, iar în privința a patru polițiști, procesul penal a încetat. În prezent, în instanțele de judecată se mai examinează 16 dosare penale pe marginea evenimentelor din aprilie 2009 în care figurează polițiști.

Menționăm că anterior, unul dintre principalii suspecți în cazul morții lui Valeriu Boboc a fost achitat.

În total, în urma evenimentelor din aprilie 2009, au fost pornite 71 de cauze penale împotriva polițiștilor, dintre care 42 au vizat tortura, 19 – excesul de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu, iar 10 – alte categorii de infracţiuni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав