X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Irina Vlah: Ministrul Sănătății încearcă să cîştige pe seama statului (VIDEO)

2 apr. 2014,, 14:50   Societate
3733 1
Foto: noi.md
Ministrul Sănătății al Republicii Moldova, Andrei Usatîi, se ocupă de lobby în interesul propriei afaceri și încearcă să cîştige pe seama statului. Astfel a calificat ideea transformării centrelor de transfuzie a sîngelui din organizaţii de stat în publice private deputata Irina Vlah, relatează NOI.md cu referire la Gagauzinfo.md.

"El deschide centre de hemodializă, fiind unul dintre proprietari. Misiunea lui e ca toate centrele de transfuzie a sîngelui să fie trecute în sectorul privat. În prezent, pacienţii primesc aceste servicii gratuit, din contul statului. Usatîi însă vrea să cîştige din aceasta", a declarat Vlah.

Ea a remarcat că, deși legislația prevede că autoritățile locale trebuie să aprobe transferarea centrului în mîini private, iar în contextul în care Comitetul Executiv al Găgăuziei a refuzat acest lucru, ministrul Usatîi intenționează totuşi să-şi atingă scopul.

"Atunci Andrei Usatîi a hotărît să meargă pe altă cale. El a decis să impună conducerea Spitalului Raional Comrat să renunţe la centrul de hemodializă, unde au rămas medicamente doar pentru o lună. Ministerul Sănătății a încheiat un tender cu centrul de hemodializă şi acum ultimul are probleme, din contul cui să facă procedurile? Adică orice mijloace sînt bune pentru a-şi atinge scopurile", a menţionat deputata.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?