X 
Cutremure stiri: 501

Marciuk: înainte de alegeri Rusia va provoca CONFLICTE

3 apr. 2014,, 00:30   Externe
7198 19
Foto : obozrevatel.com
Rusia va încerca să compromită alegerile prezidențiale din Ucraina. Acest lucru a fost declarat de către fostul ministru ucrainean al apărării, Evgheni Marciuk.

Potrivit lui Marciuk, în ajunul alegerilor prezidențiale din Ucraina, pot apărea conflicte în regiunea Herson sau Transnistria. "Pentru a zădărnici alegerile, acesta va fi sau Hersonul, sau din partea Transnistriei. Pentru că pînă la acest conflict nimeni nu se aștepta la careva acțiuni militare din partea Transnistriei. Era o zonă de frontieră aproape pașnică", - a subliniat Marciuk.

În același timp, în opinia ex-ministrului apărării, pentru a devia principalele forțe, Rusia va provoca, de asemenea, conflicte în alte zone ale Ucrainei. "Va fi o tensiune acută în Herson și această zonă... Va fi Donețk, Lugansk, Harkov – dar toate acestea vor fi pentru distragerea principalelor forțe", - a subliniat Marciuk.

"O ofensivă pur militară de proporții nu se va produce degrabă", - a declarat fostul șef al Ministerului Apărării al Ucrainei.

Amintim că la 31 martie, Serviciul de Securitate al Ucrainei a reținut în centrul Kievului pe cetățeanul rus Oleg Bahtiarov, unul dintre liderii organizației pro-Kremlin, Uniunea Eurasiatică a tineretului, care pregătea un grup de oameni sub pretextul de activiști sociali pentru a ocupa cu forța Rada Supremă a Ucrainei și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei.

Potrivit planului lui Bahtiarov, asaltul trebuia să destabilizeze situația din Ucraina și să zădărnicească campania pentru alegerile prezidențiale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав