Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Liberalii și comuniștii nu privesc cu ochi buni cea mai recentă inițiativă a PLDM

3 apr. 2014,, 17:27   Politică
6516 3
Foto: noi.md
Proiectul de lege propus de PLDM privind excluderea termenului de prescripție în cazul evenimentelor din aprilie 2009, cu scopul ca cei care au maltratat tineri să nu scape nepedepsiți, a fost dezbătut astăzi în plenul Parlamentului. Atît deputații PL, cît și cei ai PCRM au criticat inițiativa, acuzîndu-i pe membrii PLDM de acțiuni populiste.

Deputatul liberal Gheorghe Brega a declarat că proiectul de lege este neconstituțional.

„Se creează impresia că este un proiect mai mult populist, unul de imagine. Această lege a venit în pragul evenimentelor din 7 aprilie pentru a lustrui imaginea partidului dumneavoastră”, a menționat deputata liberală Corina Fusu.

Și deputații comuniști au adus critici proiectului. Potrivit lor, inițiativa propusă de PLDM va crea un precedent periculos.

„Acest proiect nu are nimic cu tehnica juridică și va fi folosit în interese politice de PLDM. Vă propun să amînăm examinarea acestui proiect”, a spus deputatul comunist Sergiu Stati.

Autorii proiectului de lege au respins acuzațiile aduse de deputați, precizînd că excluderea termenului de prescripție pentru tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate de crimele şi abuzurile comise în 2009 este o inițiativă necesară.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?