X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Cum arată CU ADEVĂRAT CEL MAI CUNOSCUT PEISAJ DIN LUME (FOTO)

4 apr. 2014,, 01:15   Ştiinţă şi IT
6628 0
Foto : noi.md
Toţi utilizatorii de computere care au ca sistem de operare Windows XP cunosc, fără îndoială, wallpaper-ul standard - imaginea "Bliss". Puţini sînt însă aceia care şi-au pus întrebarea care este originea peisajului respectiv: un cer albastru cu doi-trei nori pufoşi şi un relief acoperit de verdeaţă.

Iată însă că imaginea este cît se poate de reală şi este, de fapt, rezultatul unei poveşti de dragoste. Ea a fost realizată de către Charles O'Rear, în 1996, în timp ce mergea să o viziteze pe iubita lui, Daphne, în California.

"A fost o perioadă ploioasă în acel ianuarie. Iarba prinsese o nuanţă de verde strălucitor. În timp ce eram în drum spre Daphne, prietena mea, norii au început să dispară şi, o, Doamne, a apărut un peisaj superb. Am oprit şi am făcut cîteva fotografii”, a povestit Charles O'Rear pentru CNET Australia.

Frumosul peisaj a fost imortalizat cu o cameră Mamiya RZ67.

"Imaginile nu au avut niciodată calitatea celor făcute cu un Kodak, iar verdele nu era nici el prea verde", a mai spus Charles.

Interesant este că, atunci cînd a urcat imaginile în Corbis - serviciul de media vizuală fondat de Bill Gates, care în prezent deţine peste 100 de milioane de fotografii şi mai mult de 800 de mii de clipuri - O'Rear nu a editat nici măcat un pic imaginile.

"Cîţiva ani mai tîrziu, după ce a apărut Windows XP, am primit un email de la unul dintre inginerii de la Microsoft care mi-a spus că este foarte curios să ştie unde a fost făcută fotografia, întrucît foarte mulţi dintre colegii lui, inclusiv el, erau de părere că fotografia era rezultatul Photoshop-ului. Alţii erau de părere că a fost realizată nu departe de sediul central din Washington", a mai povestit Charles O'Rear.

În prezent, locul unde a fost luată imaginea Bliss arată foarte diferit faţă de cum era în urmă cu 18 ani. Acum, micul deal este la fel de verde, însă pe el se pot vedea perfect aliniate rînduri de viţă de vie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?