Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Săptămîna viitoare specialiştii ruşi vor putea purcede la lucrările de demontare a funicularului peste Nistru

4 apr. 2014,, 17:16   Societate
5328 3
Foto: dednews.ru
În Transnistria vine un grup de specialişti ruşi, care deja pe 7 aprilie va putea purcede la lucrările de demontare a funicularului între Rîbniţa şi Rezina. Despre aceasta a comunicat vineri ambasadorul Federaţiei Ruse în Moldova, Farid Muhametşin, în cadrul întrevederii cu ministrul de externe al autoproclamatei RMN, Nina Ştanski.

Agenţia "Infotag" relatează, cu referire la pagina web a ministerului din regiune, că părţile au discutat "un şir de subiecte ce ţin de interacţiunea bilaterală, în particular, cu privire la dezvoltarea deservirii consulare a cetăţenilor Rusiei, care locuiesc în Transnistria".

Ştanski i-a mulţumit ambasadorului rus "pentru disponibilitatea de a vizita republica într-o situaţia atît de delicată".

Potrivit ei, vizita "demonstrează că situaţia din Transnistria este departe de imaginea pe care doresc s-o creeze anumite surse mass-media şi reprezentanţii Ucrainei".

După întrevedere, Ştanski şi Muhametşin au plecat la punctul de trecere cu Ucraina - "Pervomaiscoe", pentru "a vedea cu propriii ochi ce se întîmplă la frontiera transnistreană-ucraineană".

În mai 2013, la Odesa reprezentanţii Chişinăului şi Tiraspolului au semnat Decizia protocolară cu privire la demontarea funicularului peste Nistru. În conformitate cu acest document, părţile au convenit să demonteze obiectul, care deja de mulţi ani nu se mai folosește şi se află în stare de avariere, reprezentînd un pericol pentru populaţie. În perioada sovietică, prin intermediul funicularului se transporta materie primă pentru Uzina de Ciment de la Rezina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?