Cutremure stiri: 501

Rusia pregătește pentru Ucraina "măsuri dure" din cauza planurilor de a se retrage din CSI

6 apr. 2014,, 15:03   Externe
8707 14
Fotо: zn.ua
Prim-ministrul rus Dmitri Medvedev a declarat că Rusia va trebui să ia "măsuri dure" pentru a proteja piața agricolă în cazul în care Ucraina va ieși din CSI sau va semna partea economică a Acordului de asociere cu UE (privind zona de liber schimb).

Medvedev susține că astfel de măsuri vor fi luate "în conformitate cu procedurile OMC".

"Dacă vor ieși din Comunitatea Statelor Independente sau vor semna acordul de asociere cu Uniunea Europeană - iar ei, cel puțin, vorbesc despre asta, mă refer la actualii lideri – în acest caz, va trebui să revedem termenii de cooperare cu colegii noștri ucraineni în domeniul agricol și să luăm măsuri pentru a proteja piața agricolă din Rusia în cadrul procedurilor Organizației Mondiale a Comerțului", - a spus Medvedev la Congresul deputaților așezărilor rurale din Volgograd, sîmbătă, 5 aprilie.

"Este o decizie dură, dar va trebui să o adoptăm, dacă vor fi luate astfel de decizii. Pentru că pentru noi sînt importante interesele producătorilor noștri și nu a altora, chiar dacă ei trăiesc în țări vecine, toți trebuie să înțeleagă asta", - a dăugat prim-ministrul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав