Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4078

UN ASEMENEA PORTAL AU DOAR MOLDOVENII ©

7 apr. 2014,, 11:00   Societate
7818 3
Foto: moldovenii.md
Astăzi, 7 aprilie, proiectul www.moldovenii.md împlineşte trei ani. Acest site este rodul muncii unui grup de savanţi profesionişti din diverse domenii – de la istorie pînă la economie şi despre trecutul, prezentul şi viitorul poporului moldovenesc. De menţionat că echipa acestui proiect a efectuat o muncă enormă de căutare, creare şi publicare a unui şir de materiale. Autorii, interpretînd în mod original datele istorice, arheologice, lingvistice, antropologice, genetice etc., argumentează convingător dreptul istoric la existenţă a poporului moldovenesc în calitate de etnie separată, ce deţine o bogată istorie, cultură şi tradiţii.

Cu materialele site-ului putem să fim de acord sau nu, unele dintre acestea provoacă dispute aprinse, însă nimeni nu poate contesta faptul că autorii proiectului au o abordare profundă, o interpretare originală şi o mare dragoste faţă de pămîntul natal şi faţă de poporul de pe acest meleag. E foarte greu să-i acuzi pe autorii acestora de aşa-zisul „moldovenism primitiv”.

Autorii se străduiesc să nu ofenseze pe nimeni şi îşi expun cu maximă bunăvoinţă şi foarte convingător punctul de vedere faţă de momentele controversate din trecutul, prezentul şi viitorul poporului moldovenesc.

Proiectul este apolitic, dar nu are nimic împotriva utilizării materialelor şi ideilor publicate pe site de către politicieni şi partide politice.

Deosebit de interesant este compartimentul „Crezul”, ce poate fi util pentru orice tînăr.

Proiectul poate fi numit „enciclopedie online a poporului moldovenesc”, din paginile căruia se poate afla totul despre el.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?