Cutremure stiri: 502

Ambasadorul Rusiei a evaluat situaţia de la frontiera cu Transnistria de pe un turn de observare

7 apr. 2014,, 10:29   Societate
5003 6
Foto: gzt.md
Ambasadorul Federaţiei Ruse în R.Moldova, Farid Muhametşin, a vizitat vineri, împreună cu ministrul Afacerilor Externe al autoproclamatei RMN, Nina Ştanski, punctul de control vamal "Pervomaisk", unde, urcînd pe un turn de observare, a avut posibilitatea "să evalueze cu ochii proprii situaţia de la frontiera Transnistriei cu Ucraina".

Agenţia "Infotag" relatează, cu referire la site-ul ministerului tiraspolean, că ambasadorul le-a spus jurnaliştilor locali că punctul "funcţionează în regim normal" şi că el "nu a văzut pe teritoriul Transnistriei ceva care să prezinte pericol pentru Ucraina".

"Dinspre partea transnistreană noi nu am văzut niciun fel de subdiviziuni militare, niciun fel de deplasări care să facă dovada pregătirii Transnistriei pentru pretinse "operaţiuni militare". Noi vedem viaţa normală a oamenilor care vor să muncească liniştit şi să meargă în ospeţie unii la ceilalţi", a apreciat diplomatul.

Ştanski a spus că partea transnistreană i-a invitat să viziteze frontierele, practic, pe toţi ambasadorii acreditaţi în Moldova, ca aceştia să se convingă că "în Transnistria nu se formează pretinse grupuri înarmate pentru un atac asupra Ucrainei", dar numai Ambasada Federaţiei Ruse a acceptat.

Ea a atras atenţia la faptul că, dimpotrivă, o tabără de corturi, construcţii de fortificare şi consolidări se văd bine pe teritoriul Ucrainei, fapt care "nu poate să nu îngrijoreze partea transnistreană".

În acest context, diplomata tiraspoleană şi-a exprimat speranţa că situaţia şi relaţiile dintre Transnistria şi Ucraina, în ansamblu, se vor normaliza cît mai curînd. "Din Transnistria nu au parvenit pericole niciodată, nici la adresa Ucrainei, nici a alcuiva. Noi avem cu Ucraina, conform tradiţiei, relaţii de prietenie, vecinătate, frăţeşti şi eu sper că vom putea reveni la acestea în viitorul cel mai apropiat", a declarat Ştanski.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав