Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Transnistria nu va participa la negocierile în formatul "5+2" de la Viena

7 apr. 2014,, 11:31   Societate
4002 3
Foto: noi.md
Transnistria a refuzat să participe la următoarea rundă de negocieri în formatul "5+2", preconizată să se desfășoare pe 10-11 aprilie la Viena, motivînd că Moldova nu a respectat acordurile de anulare a accizelor pentru importul întreprinderilor din regiune.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la surse din cadrul MAE al autoproclamatei RMN, mesajul corespunzător a fost difuzat sîmbătă, 5 aprilie, tuturor părţilor participante la negocieri.

Promisiunea de a anula accizele, introduse în 2014, a fost confirmată la 1 aprilie, în timpul întrevederii de lucru ordinare la Chişinău a reprezentanţilor politici, de vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov.

Colega sa din Tiraspol, Nina Ştanski, a declarat la finele şedinţei că a fost asigurată că problema va fi soluţionată în cadrul şedinţelor în plen a Parlamentului, de joi şi vineri.

"Contăm pe aceasta şi subliniem că dialogul în formatul "5+2" va continua după anularea normelor enunţate", a menţionat Ştanski.

În interviul acordat presei transnistrene, la finele săptămînii trecute, Ştanski a spus că "este imposibil a avea un dialog în condiţiile sancţiunilor şi limitărilor permanente", menţionînd că "Transnistria nu este pregătită să accepte invitaţia de a participa la urătoarea întrevedere în formatul "5+2".

Reprezentantul Biroului pentru Reintegrare de pe lîngă Guvernul Republicii Moldova, Vasile Magu, a comunicat că "nu a văzut această scrisoare".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?