Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4150

Donţul: Solicitarea de a aduce ceva ce nu există în stare de alertă denotă lipsă de etică

7 apr. 2014,, 16:56   Societate
8020 11
Foto: noi.md
„Solicitarea de a aduce Armata Naţională în stare de alertă, este, cel puţin, lipsă de etică. Măcar din motivul că armata, ca atare, în Moldova demult nu mai există. Avem o adunătură de bărbaţi tunşi scurţi, cu manichiură, gata de alinieri glamouroase şi marşăluiri în paşii tribului african mumbo-jumbo în cinstea sosirii vreunui înalt oaspete”, a declarat fostul şef al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, colonelul Vladimir Donţul, solicitat de NOI.md să comenteze ordinul președintelui țării referitor la pregătirea Armatei Naționale pentru eventuale pericole.

Interlocutorul a explicat că „era de înţeles dacă la numirea noului ministru al Apărării ar fi fost dată indicaţia de a face ordine în armată. În special, în urma numeroaselor cazuri tragice din unităţile militare. Dar emiterea, în public, a ordinului de a aduce armata în stare de alertă, vorbeşte doar despre o incompetenţă a preşedintelui ţării, care este prin cumul şi Comandant Suprem”, consideră expertul.

„Doar din simplul motiv că domnul Timofti nu cunoaşte starea reală a lucrurilor, a continuat Donţul. – Altfel, el ar şti că 90 la sută din tehnică este scoasă din funcţiune, mecanismele sînt furate, iar depozitele militare sînt pustii. Starea de spirit a militarilor, de asemenea, lasă de dorit. Totodată, starea morală, în cazul apariţiei, nu dă Doamne, a unor acţiuni militare, ar putea fi ridicată foarte rapid. Este suficient ca Comandantul Suprem să ia singur arma în mînă şi să conducă armata în luptă, aşa cum a făcut pe timpul său în Cecenia răposatul Dudaev. Dar este gata oare de aceasta preşedintele nostru?”, s-a întrebat retoric Donţul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав