X 
Cutremure stiri: 501

S-a aflat cum Ianukovici a plecat din Ucraina în Rusia

8 apr. 2014,, 00:09   Externe
6753 0
Foto: novayagazeta-ug.ru
Actualul șef al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), Valentin Nalivaicenko a povestit cum președintele demis Viktor Ianukovici a reușit să părăsească țara.

În cadrul emisiunii "Shuster live" Nalivaicenko a explicat că în noaptea de 22-23 februarie, el a plecat spre Crimeea, unde, potrivit datelor SBU s-a îndreptat cortegiul lui Ianukovici. Șeful serviciilor secrete era însoțit de ministrul de interne în exercițiu, Arsen Avakov, precum și luptătorii forțelor speciale "Alfa" și "Sokol" loiali noilor autorități.

Nalivaicenko a comunicat că Ianukovici se îndrepta spre una dintre reședințele sale din Crimeea. Dar atunci cînd forțele speciale au pătruns în reședință pentru a aresta președintele demis, acesta nu mai era acolo.

Potrivit șefului SBU, cineva l-a avertizat pe Ianukovici despre o posibilă reținere, deaceea el a lăsat majoritatea oamenilor la fața locului și cu trei mașini, însoțit de cetățenii ruși, angajați în paza prezidențială, s-a îndreptat spre Sevastopol. Anume de acolo Ianukovici și s-a dus, potrivit lui Nalivaicenko, "unde a aparut".

Anterior, Viktor Ianukovici a declarat la televiziunea ucraineană și rusă că în mașina lui s-a tras în timp ce se îndrepta spre aeroportul din Kiev, pentru a zbura la Harkov.

Locația lui Ianukovici a rămas necunoscută o lungă perioadă de timp. Inițial au apărut zvonuri că președintele a plecat din capitală la Harkov, dar apoi în rețelele sociale a început să se răspîndească informația că s-a îndreptat cu avionul său spre sud. În cele din urmă Ianukovici a apărut la Rostov-pe-Don, de unde a făcut prima sa adresare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав