Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Ucraina nu este împotriva participării României la reglementarea transnistreană

8 apr. 2014,, 11:19   Externe
4967 11
Foto obozrevatel.com
Ucraina susține includerea României în negocierile privind reglementarea transnistreană. Despre aceasta a declarat ambasadorul Kievului la București, Teofil Bauer, transmite UNN, cu trimitere la mass-media din România.

Potrivit spuselor lui Bauer, Ucraina nu ar fi împotriva includerii României în formatul de negocieri "5+2", unde în prezent Bucureştiul este reprezentat de poziția colectivă a Uniunii Europene, însă Kievul nu poate decide această problemă de unul singur.

"În prezent, există noi riscuri, în contextul acestei probleme, de aceea cred că cooperarea dintre Ucraina și România în problema transnistreană va fi mult mai strînsă. Premisă pentru aceasta serveşte însuşi faptul proximităţii geografice de ambele state a teritoriului dat", a spus Bauer.

El a precizat că "nu Kievul va lua decizia despre schimbarea formatului "5+2", dar nu cred că Ucraina ar putea avea mari obiecții în ce priveşte reformarea și modernizarea formatului în cauză".

Formatul "5+2" reprezintă țările care sînt angajate în reglementarea transnistreană. Formatul include: Moldova, Transnistria ‒ părțile implicate în conflict; Rusia, Ucraina ‒ garanți și mediatori; OSCE – mediator; UE și SUA ‒ observatori.

Conform informaţiilor anterioare, oferite de "Obozrevateli", România a promis să sprijine şi în continuare integrarea europeană a Ucrainei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?