Arşiţa stiri: 210
Jocurile Olimpice stiri: 259
Transnistria stiri: 1460

Farid Muhametşin: Rusia şi Moldova vor semna la vară pachetul de documente privind migrația forței de muncă şi readmisia

10 apr. 2014,, 10:11   Societate
3802 1
Foto: noi.md
Rusia şi Moldova, la începutul verii, vor putea semna documentele privind migrația forței de muncă.

"Pachetul de documente privind migrația, care include Acordul privind migrația de muncă şi cea ilegală, precum şi Acordul de readmisie, probabil, vor fi semnate la începutul verii anului curent", a declarat în cadrul unei conferinţe miercuri ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farid Muhametşin.

Potrivit agenţiei "Infotag", diplomatul a constatat nivelul avansat de pregătire a documentelor.

Se presupune că semnarea acestor acorduri va avea loc la Moscova, la finele luni mai sau începutul lunii iunie. Exact pentru această perioadă este planificată vizita la Moscova a prim-ministrului Republicii Moldova, Iurie Leancă. Acum au loc ultimele coordonări ale scenariului întrevederii şefului Guvernului Moldovei cu prim-ministrul Rusiei, Dmitri Medvedev.

"Pe tot parcursul anului 2013, 120 de mii de cetăţeni ai Moldovei au depus la Serviciul Federal de Migraţiune notificări de sosire pe teritoriul Rusiei, iar în primul trimestru al anului 2014 – 16 mii. Aceste cifre vorbesc despre faptul că cetăţenii dau dovadă de un înalt nivel de responsabilitate şi înţelegere a necesităţii respectării regulilor de şedere legală în Rusia", a spus ambasadorul.

Tamara Roşcina, reprezentanta Serviciului Federal de Migraţiune, a prezentat jurnaliştilor o statistică interesantă, potrivit căreia la data de 31 martie 2014, oficial, în Rusia se aflau 573 de cetăţeni ai Moldovei.

"Dintre aceştia, în grupul de risc (care au admis încălcări pe teritoriul Rusiei - "I") sînt 244 de mii. Pe 1 aprilie, unui număr de 10.500 de cetăţeni ai Moldovei le-a fost refuzată intrarea pe teritoriul Rusiei", a spus ea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав