X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Anunț important făcut de Oleg Efrim

10 apr. 2014,, 11:28   Societate
6307 8
Foto: noi.md
Condamnarea la închisoare a judecătorului din Telenești pentru acte de corupție, dar și plecările din sistem, sînt semnale ale faptului că reforma inițiată în domeniul justiției a început să dea roade. Declarația aparține ministrului Justiției, Oleg Efrim, și a fost făcută în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune.

Potrivit oficialului, tot mai mulți magistrați ajung în vizorul organelor de drept pentru diverse abateri disciplinare sau pentru acte de corupție, iar mulți dintre magistrați au decis în mod independent să plece din sistem, tocmai pentru că nu mai fac față noilor cerințe.

„Reformele în sistemul judecătoresc au început să dea roade. Încă cel puţin cinci judecători sînt cercetaţi penal. De asemenea, sancţiunile disciplinare au început să fie aplicate mai des, sînt cazuri când magistraţii au picat testul de profesionalism. Recentele demisii din sistemul judecătoresc tot sînt o urmare a reformelor”, a explicat Efrim.

Ministrul a mai anunțat că în prezent, în sistemul judecătoresc din Moldova există 70 de funcții vacante.

Menționăm că magistratul Gheorghe Popa de la Judecătoria raionului Telenești a fost condamnat la șapte ani de închisoare cu executare după ce a luat mită 200 de dolari pentru a clasa un dosar penal.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?