X 
Arşiţa stiri: 215
Jocurile Olimpice stiri: 278
Transnistria stiri: 1418

Comratul va avea propriul parc „Sokolniki”

10 apr. 2014,, 14:00   Societate
4732 0
Foto : gagauzianews.md
Potrivit primarului capitalei găgăuze, Nicolai Dudoglo, o asemenea zonă modernizată de agrement va apărea la Comrat peste 3-4 ani, transmite gagauzinfo.md.

Iniţial, bijuteria arhitecturii peisajere, similară în multe privinţe cu renumitul parc „Sokolniki” din Moscova, urma să fie amplasată în lunca rîului Ialpug. Însă expertiza și măsurările au arătat că solul conţine multe săruri, iar copacii şi florile nu se vor prinde. De aceea, Consiliul Municipal, la propunerea Primăriei, a alocat un alt teren pentru parc.

„Este un proiect foarte complicat, pe primul sector de 10 hectare deja se efectuează lucrări de pregătire. Noi planificăm să plantăm copaci şi flori, să deschidem un cinematograf de vară, să trasăm piste pentru biciclete şi role, să construim terenuri de tenis şi volei şi să instalăm la intrare un havuz imens, pentru ca locuitorii Comratului să poată veni acolo să se odihnească”, a spus Nicolai Dudoglo.

„Potrivit proiectului, construcţia, desigur, va dura nu doar un an. Dar prima parte deja este implementată anul acesta – la vară va fi desfăşurat un concurs şi noi căutăm mijloace pentru a începe lucrările”, a spus primarul.

Cîteva companii deja şi-au exprimat disponibilitatea de a oferi 6 milioane de lei pentru realizarea proiectului. Această sumă însă nu este suficientă, dar autorităţile oraşului intenţionează continue căutarea unor surse de finanţare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав