Cutremure stiri: 500

Streleț: Moldova trebuie să devină atractivă pentru locuitorii din Transnistria

10 apr. 2014,, 16:14   Politică
4651 1
Foto: noi.md
Preşedintele fracţiunii parlamentare a Partidului Liberal Democrat (PLDM), Valeriu Streleţ, consideră că "pentru a obţine succes în reglementarea transnistreană, trebuie ca Moldova să devină mai atractivă pentru locuitorii Transnistriei".

Potrivit agenţiei "Infotag", deputatul a declarat astfel jurnaliştilor după şedinţa de joi a Parlamentului, comentînd proiectul de lege cu privire la scutirea agenţilor economici ai Transnistriei de achitarea accizelor pentru importarea produselor accizabile.

"Parlamentul va adopta această lege în cadrul şedinţei de vineri, nu constă în asta problema. Nu aceasta este cauza amînării rundei de negocieri în formatul "5+2", care urma să aibă loc la Viena. Dacă Parlamentul ar fi adoptat această lege mai devreme, s-ar fi găsit mii de alte motive pentru ca runda de negocieri să nu aibă loc, dacă astfel ar fi fost ordinul de la Moscova", a spus Streleţ.

Liberal-democratul a menționat că negocierile durează deja de cîţiva ani, dar "nu există un progres considerabil, sînt soluţionate doar chestiuni minore din domeniul social şi cel economic".

"Reprezentanţii Transnistriei categoric refuză să discute subiectele din aşa-numitul coşul trei, care vizează subiecte politice şi de securitate. Pentru a soluţiona problema transnistreană trebuie să rezolvăm problemele sociale din dreapta Nistrului, să sporim nivelul de trai al populaţiei, să facem Moldova mai atractivă pentru locuitorii din stînga Nistrului", a spus Streleţ.

Deputatul a exemplificat prin rezultatele obţinute în liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii Moldovei, remarcînd că "în ultimul timp s-a majorat considerabil numărul locuitorilor Transnistriei care doresc să obţină cetăţenia Republicii Moldova".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав