X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Moldova a propus Rusiei să semneze un protocol care ar reglementa livrările de mezeluri

11 apr. 2014,, 11:33   Economie
3628 1
Foto: noi.md
Republica Moldova se pronunţă pentru semnarea unui protocol cu Federaţia Rusă privind livrarea produselor de carne, relatează NOI.md. Această propunere a fost înaintată de către vicedirectorul Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) Grigore Porcescu în cadrul unor negocieri la Moscova cu reprezentanţii Serviciului fitosanitar rus Rosselhoznadzor. Delegaţia rusă a fost condusă de către vicedirectorul Serviciului, Vasili Lavrovski.

Întîlnirea a avut loc în legătura cu sistarea importurilor de mezeluri moldoveneşti în Federaţia Rusă. Interdicţia vizează întreprinderile „Carmez” (Chişinău) şi „Carne-Sud” (s. Tvardiţa), singurii furnizori de produse din carne din Republica Moldova în Federaţia Rusă. Drept motiv al interdicţiei a fost invocată identificarea unui caz de livrare a unui lot de produse belgiene cu certificatele veterinare moldoveneşti.

Grigore Porcescu a specificat că ANSA este gata să efectueze toate acţiunile necesare şi să remită pe adresa Rosselhoznadzorului toate propunerile privind optimizarea sistemului de siguranţă a alimentelor, în planul exporturilor de produse din carne. Pentru a avea o mai mare certitudine în relaţiile bilaterale de domeniu, vicedirectorul general ANSA a propus să fie elaborat şi semnat un acord de colaborare moldo-rusă în sfera livrării produselor de carne.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?