Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

NOI ACUZAȚII la adresa Primăriei: autoritățile „se spală pe mîini!”

12 apr. 2014,, 12:00   Societate
5871 1
Foto : unimedia.info
Lucrările de reparație a străzii Alecu Russo din capitală vor fi încheiate mai tîrziu decît s-a preconizat. Asta deoarece între autoritățile municipale și ecologiști a izbucnit un nou conflict. Motivul disputei l-a constituit intenția autorităților de a defrișa circa 35 de arbori în perimetrul bulevardului Moscovei și străzii N. Dimo, pentru construcția parcărilor.

Potrivit președintelui Organizației teritoriale Chișinău a Mișcării Ecologiste din Moldova, Vladimir Garaba, conducerea Primăriei nu a convenit cu ecologiștii, în faza de concepere a proiectului, asupra defrișării arborilor. Specialistul a declarat pentru NOI.md că tăierea copacilor va înrăutăți vizibil situația ecologică în zonă, iar ecologiștii nu vor admite acest lucru.

„Această intenție a apărut pe neașteptate, însă proiectul trebuia să treacă o expertiză ecologică. Nu pot fi luate asemenea decizii fără o expertiză. Lucrul acesta nu s-a făcut. S-a pornit un conflict între ecologiști și conducerea Primăriei. Acest lucru va înrăutăți situația mediului în zonă. Acum vor fi impuși să caute alte soluții. E o prostie ce vor să facă, nu este argumentată intenția”, a spus Garaba.

Potrivit acestuia, funcționarii care își vor asuma decizia de defrișare a arborilor ar putea fi trași la răspundere penală pentru acest lucru. „Nimeni nu va admite acest lucru. BERD-ul are norme foarte stricte de mediu, însă Primăria s-a spălat pe mîini. Dacă vor tăia un copac, vor fi trași la răspundere, inclusiv penală”, a precizat Garaba.

Președintele Organizației teritoriale Chișinău a Mișcării Ecologiste a anunțat că o problemă similară există și în cadrul proiectului de reabilitare a bulevardului Ștefan cel Mare și Sfînt.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?