Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Parlamentul a adoptat un proiect de extindere a competenţelor BNM în lupta cu atacurile raider

14 apr. 2014,, 10:27   Economie
2914 0
Foto: noi.md
Parlamentul a adoptat vineri, în prima lectură, un proiect de lege ce extinde competenţele BNM în lupta cu atacurile raider asupra sistemului bancar.

Potrivit agenţiei "Infotag", amendamentele prevăd că deciziile BNM pot fi contestate doar de cei în privinţa cărora au fost luate. Documentele BNM pot fi contestate doar la Consiliul de Administraţie prin depunerea unei cereri în decurs de 30 de zile din momentul înştiinţării. Solicitarea de a sista îndeplinirea deciziilor BNM poate fi depusă în instanţa de judecată doar după ce acţiunile BNM vor fi contestate la Consiliul de Administraţie.

Aceste amendamente au fost elaborate în scopul de a preveni atacurile de preluare ilegală a acţiunilor în sectorul bancar prin intermediul deciziilor judecătoreşti.

La finele lunii ianuarie BNM a blocat 30% din acţiunile a două grupuri de acţionari ai Victoriabank. Decizia a fost luată în baza netransparenţei procurării acţiunilor. Anterior donatorii financiar internaţionali au solicitat BNM "să facă ordine" în sistemul bancar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?