Cutremure stiri: 504

Andrievschi: Ruşii au intrat în Donbas , ei nu vor mai pleca de acolo şi va izbucni al TREILEA RĂZBOI MONDIAL

15 apr. 2014,, 03:24   Politică
14811 23
Foto: noi.md
"Ceea ce se întîmplă acum în Ucraina este întruchiparea ideii - crearea unei lumi ruse: prima a fost Crimeea, acum e rîndul Estului. La Sud-Est vor fi doua scenarii, primul este că rușii au intrat în Donbas și nu vor mai pleca de acolo. Așa va începe al treilea război mondial”, a declarat în cadrul emisiunii „Politica " de la TV7 șeful AVA.MD, Vitalie Andrievschii.

Comentatorul politic, Vitalie Andrievschii nu exclude federalizarea Ucrainei ca program minimum pe care și l-a stabilit Rusia. Potrivit lui , în acest caz, in componența Ucrainei ar putea apărea așa republici ca: Republica Populară Donețk, Republica Populară Lugansk, Republica Populară Harkov etc.

Potrivit comentatorului politic, există două scenarii alternative, fie va fi creată o Republică de Sud-Est, fie, vor apărea republici autonome independente, care ulterior vor intra în componența Federației Ruse una cîte una.

" În Ucraina se pot crea doua scenarii: apariţia unei republici de Sud-Est sau apariţia mai multor republici prin referendumuri, precum Harkov, Donetk, asa pana la Transnistria", a adăugat Andrievschii .

" Este o operatiune speciala pe care o desfasoara fortele de elita. Altfel problema nu se rezolva, pentru pastrarea intregii tari, vor fi cedate teritorii mici", a subliniat Vitalie Andrievschii.

Directorul Asociaţiei pentru Democraţie Participativă ( ADEPT ) , expertul politic Igor Boţan a menţionat că între timp situaţia din Ucraina a destabilizat semnificativ întreaga regiune " securitatea a fost incalcata , situatia nu mai poate fi previzibila", a declarat comentatorul politic .

Presedintele partidului „Forța poporului”, Nicolae Chirtoaca, făcînd referință la felul in care situatia din Ucraina poate afecta Republica Moldova, a declarat ca " in regiune s-a creat o dezmembrare, iar Moldova este afectata in mod direct. Moldovenii se confrunta cu riscuri destul de mari și nu se pot distanța".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав