Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Grădina zoologică din Chişinău îşi va completa colecţia cu o pasăre extrem de rară în Europa - ceahlăul

18 apr. 2014,, 12:33   Societate
4202 0
Foto: zoopicture.ru
"O pasăre extrem de rară în Europa, ceahlăul, cunoscută şi ca "vulturul-bărbos", va apărea în curînd în colecţia Grădinii Zoologice din Chişinău", a comunicat agenţiei "Infotag" directorul acesteia, Alexei Hanţaţuc.

Potrivit agenţiei "Infotag", responsabilul a spus că apariţia vulturului-bărbos a fost posibilă datorită participării la programul european de schimb cu animale şi păsări, şi va fi adus din Kazahstan.

"La începutul anului, am primit un pui de tigru mic numit Nicolai. Acesta urma să devină al treilea în familia de tigri bengalezi pe care îi avem - Cincghiz şi Roxana, dar am hotărît să-l schimbăm pe micuţul care s-a dezvoltat bine în trei luni pe o pasăre extrem de rară. Ceahlăul este cunoscut prin faptul că în timpul vînătorii ridică liber un animal de 30 kg şi îl poartă în zbor liber. Anume vulturul-bărbos, potrivit cunoscutului mit elen, i-a devorat ficatul lui Prometeu. Un astfel de exemplar este o raritate chiar şi pentru bogatele grădini zoologice europene. Chişinăuienii şi vizitatorii oraşului vor avea ce să vadă în sezonul nou", a promis Hanţaţuc.

Conform spuselor sale, odată cu ameliorarea vremii numărul de vizitatori ai menajeriei a crescut considerabil, de trei ori, ajungînd la 10 mii de persoane pe zi.

Colecţia Grădinii Zoologice din Chişinău include 1700 de animale şi păsări, o treime dintre care sînt incluse în Cartea Roşie. Cele mai apropiate menajerii se află la Nicolaev (Ucraina) şi la Bucureşti.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?