Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Natalia Gherman are un mesaj pentru Putin

19 apr. 2014,, 10:41   Politică
7511 14
Foto : tribuna.md
Autorităţile de la Chişinău au luat act, cu mare atenţie, de remarcile despre regiunea transnistreană făcute recent de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. Despre acest lucru a anunţat ministrul Afacerilor Externe de la Chişinău, Natalia Gherman, în cadrul unui interviu acordat corespondentului „Europei Libere” Rob Coalson.

În contextul declaraţiilor făcute de Putin, şefa diplomaţiei moldoveneşti a venit cu un mesaj la adresa tuturor părţilor vizate în conflictul transnistrean, cerîndu-le să se abțină de la declarații sau acțiuni unilaterale, care ar putea îngreuna procesul de pace transnistrean.

Totodată, Natalia Gherman s-a referit și la recenta solicitare a Parlamentului de la Chișinău, de monitorizare timp de patru luni a canalelor media rusești din Republica Moldova. În acest sens, ministrul a precizat că mesajele transmise prin intermediul presei ruse constituie un semnal de alarmă pentru guvernarea de la Chişinău.

„Am observat din vara lui 2013 o activitate neobișnuită a presei rusești din Republica Moldova, aceea a promovării unei integrări alternative a Moldovei”, a remarcat Gherman.

Precizăm că Vladimir Putin a declarat, în această săptămînă, că locuitorii regiunii transnistrene trebuie să aibă posibilitatea de a-și decide singuri soarta. În acelaşi timp, el a precizat că negocierile în formatul „5+2” trebuie intensificate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?