X 
Cutremure stiri: 501

Iațeniuk: Putin visează la RESTAURAREA Uniunii Sovietice

20 apr. 2014,, 14:32   Externe
8758 27
Fotо: tiras.ru
Președintele Rusiei Vladimir Putin visează să restabilească Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste, a declarat prim-ministrul Ucrainei Arsenii Iațeniuk în cadrul emisiunii "Meet the Press " la postul de televiziune NBC.

Prezentatorul David Gregory i-a cerut lui Iațeniuk să comenteze cuvintele lui Putin că ucrainenii și rușii sînt un singur popor și că anterior sudul Ucrainei s-a numit Novorosia.

Putin a declarat că forțele politice din Ucraina trebuie să găsească un compromis pentru a pune capăt crizei. Totodată este important să se asigure interesele cetățenilor din sudul și estul Ucrainei, a adăugat el, numind regiunea Novorosia. "Aceste teritorii au plecat din Rusia, dar oamenii au rămas acolo", - a subliniat Vladimir Putin.

"Președintele Putin visează să restabilească Uniunea Sovietică. Și pe zi ce trece merge tot mai departe", - a declarat prim-ministrul ucrainean, adăugînd că "unul Dumnezeu știe unde se află punctul terminus".

Lumea nu știe cît de departe va merge liderul rus pentru a atinge scopul său "auto-proclamat", însă rezultatul poate avea urmări dezastruoase, a avertizat Iațeniuk, relatează RBC.

În același timp, el a amintit și o declarație anterioară a lui Vladimir Putin - că cea mai mare catastrofă a secolului XX a fost colapsul URSS. "El s-a exprimat astfel în mesajul (către Adunarea Federală ), acum doi ani. Cred că vă amintiți, de asemenea, de faimosul său discurs de la Munchen, unde a declarat că colapsul Uniunii Sovietice a fost cea mai mare catastrofă a secolului trecut. Eu, însă, cred că cea mai mare catastrofă a secolului ar fi fost restabilirea Uniunii Sovietice sub auspiciile președintelui Putin", - a declarat prim-ministrul Ucrainei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав