X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

PCRM nu riscă să-şi propună candidaţii în CO „Teleradio-Moldova”, dar îi critică pe alţii

24 apr. 2014,, 10:32   Societate
4612 0
Foto: moldnews.md
"Partidul Comuniştilor (PCRM) va ignora concursul de selectare a candidaţilor pentru Consiliul de observatori (CO) al companiei de stat „Teleradio-Moldova” deoarece candidaţii sînt incompetenţi şi activează în interesele unor partide", consideră deputatul comunist Zurab Todua.

Solicitat de "Infotag", deputatul a spus că „motivul tergiversării deciziei (concursul a avut loc pe 1 aprilie - "I") este legat de dorinţa Partidului Democrat şi a Partidului Liberal Democrat de a-şi promova «propriii» candidaţi”.

"Majoritatea candidaţilor nu îşi închipuie care sînt obligaţiunile pe care le vor avea în caz că vor fi confirmaţi în funcţie. Toată activitatea va consta în luarea unor decizii în interesele liderilor Coaliţiei. Am observat acest lucru la începutul concursului, punînd cîteva întrebări. Despre ce mai poţi discuta cu oamenii pentru care actuala situaţie a postului public de televiziune este un exemplu de urmat?", a menţionat Todua.

Potrivit lui, "candidaţii PCRM nu au adunat numărul necesar de voturi şi, de aceea, participarea la rezumarea rezultatelor concursului nu are sens".

"Majoritatea din Comisia pentru cultură, educaţie, ştiinţă, tineret, sport şi mass-media le permite să numească oameni oportuni sistemului, iar candidaţii noştri vor fi ignoraţi. Propunerea de a participa la vot este lipsită de sens, deoarece autorităţile o fac pentru partenerii internaţionali, nu în interesele ţării. Coaliţia doreşte să demonstreze Uniunii Europene şi altor structuri că în Moldova totul este democratic, că chiar şi opoziţia participă la vot. Este o minciună, deoarece opoziţiei nu i se oferă posibilitatea de a influenţa procesul", a spus deputatul.

Preşedintele comisiei de profil, liberalul democrat Chiril Lucinschi, este convins că rezultatele concursului vor fi anunţate după sărbătorile pascale.

"Pauza în anunţarea rezultatelor concursului a apărut din cauza lipsei dorinţei deputaţilor de a se familiariza cu dosarele personale ale candidaţilor. Pentru aceste funcţii trebuie numite cele mai competente persoane şi avem nevoie te timp suplimentar", a subliniat parlamentarul.

La începutul lunii aprilie comisia parlamentară nu a putut decide cine dintre cei 12 candidaţi la postul de membru al CO "Teleradio-Moldova" vor ocupa cele şase posturi vacante. În total, din consiliu fac parte nouă persoane din diferite domenii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?