X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Filat: Rusia vrea să preia controlul politic asupra Moldovei

25 apr. 2014,, 11:32   Politică
6753 25
Foto: filat.md
Liderul PLDM, Vlad Filat, opinează că Rusia nu intenționează să intervină militar în Moldova, dar mai curînd să preia controlul politic. Poziția a fost făcută publică de liberal-democrat în cadrul unui interviu pentru „Ziarul Național”.

„Ei își propun să preia controlul politic în Republica Moldova. Un lucru trebuie înțeles: venirea comuniștilor la guvernare va însemna venirea unui partid care va reprezenta interesele Federației Ruse. Mai multe evenimente care au avut loc în Moldova și încă mai au loc, mă refer la cele din Găgăuzia, Tiraspol, comportamentul din partea unor așa-ziși politicieni din Moldova care uită că în primul rînd sînt cetățeni ai republicii, au încurajarea și sprijinul Federației Ruse. Obiectivul este evident: destabilizarea situației. Ei doresc să distrugă succesul european”, a remarcat Filat.

Președintele PLDM a ținut să precizeze că autoritățile de la Chișinău sînt pregătite și pentru scenarii mai complicate. „De felul meu sînt optimist, dar după aceste evenimente sînt în situația de a spune că, din păcate, orice e posibil”, a conchis Filat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав