X 
Arşiţa stiri: 210
Jocurile Olimpice stiri: 271
Transnistria stiri: 1460

Ministerul Agriculturii prognozează o recoltă de grîu la nivelul anului 2013

25 apr. 2014,, 17:50   Societate
5842 1
Foto: noi.md
Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare prognozează că recolta de grîu din anul curent va constitui 1 milion de tone – la nivelul anului 2013. Informația a fost comunicată agenției "Infotag" de către consultantul Direcţiei politici de producţie şi reglementări de calitate a produselor vegetale din cadrul Ministerului Agriculturii, Valeriu Masleanschi.

Potrivit lui, "în anul curent au fost semănate circa 300 mii ha de grîu faţă de 325 ha din anul trecut, însă se aşteaptă că randamentul mediu se va mări, deoarece creşte şi numărul gospodăriilor mari".

"În 2013 am obţinut o recoltă medie de 3 t/ha, dar în anul curent mizăm pe mai mult. Pe terenurile mari randamentul poate ajunge la 4-5 t/ha, în timp ce pe loturi mici acesta nu depăşeşte 2 t/ha", a menţionat Masleanschi.

Consultantul susține că, "în condiţiile în care cerinţele interne ale ţării nu depăşesc 600 de mii de tone de grîu, dintre care 350 de mii de tone de grîu alimentar, nu există motiv pentru griji".

"De asemenea, vom primi pentru depozitare în fondul de rezervă circa 80 de mii de tone de grîu. Aceasta este o măsură standard, care este practicată de la an la an", a spus expertul.

Anul 2013 a devenit cel mai de succes pentru agricultori din ultima decadă, cînd au reuşit să adune peste un milion tone de grîu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав