X 
Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Rusia vrea să lanseze al TREILEA RĂZBOI MONDIAL - Iațeniuk

26 apr. 2014,, 14:00   Externe
10080 25
Foto: obozrevatel.com
Premierul interimar ucrainean Arseni Iaţeniuk a acuzat Rusia, vineri, că vrea să lanseze "al treilea război mondial", susţinînd insurecţia separatistă din estul Ucrainei, şi a îndemnat comunitatea internaţională "să se unească împotriva agresiunii ruseşti".

El a numit sprijinirea terorismului ca o crimă internațională pentru care pedeapsa ar urma în mod inevitabil.

" Cerem comunității internaționale să se unească împotriva agresiunii ruse. Provocarea cu care se confruntă Ucraina este o provocare cu care se confruntă întreaga comunitate mondială", - a spus șeful guvernului

" Tentativele de agresiune ale armatei ruseşti asupra teritoriului Ucrainei vor conduce la un conflict pe teritoriul Europei. Lumea nu a uitat al Doilea Război Mondial, iar Rusia vrea să lanseze al treilea război mondial. Federația Rusă este o țară care încalcă Carta ONU și o țară care a încălcat angajamentele noastre bilaterale, o țară care se comportă ca un gangster înarmat pînă în dinți", - a declarat Iațeniuk.

Potrivit lui Iațeniuk, " păstrarea integrității teritoriale a țării va fi o condiție de menținere a păcii și stabilității în Europa . În cazul în care SUA, UE, Ucraina și întreaga comunitate internațională vor continua să mențină unitatea și vor acționa în mod concertat, în scopul de a forța Rusia să-și îndeplinească obligațiile internaționale, vom păstra pacea și stabilitatea, precum și sistemul de securitate la nivel mondial, ceea ce Rusia vrea să distrugă".

Potrivit prim-ministrului, țările din întreaga lume sînt acum solidare Ucraina. " Chiar și Papa de la Roma a fixat o audiență pentru a demonstra că toată lumea este cu Ucraina. Dar sînt sigur de faptul că responsabilitatea pentru țara noastră este în mîinile noastre. Este țara noastră, poporul nostru și viitorul nostru. Aceasta este lupta noastră", - a declarat Iațeniuk.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?