X 
Cutremure stiri: 500

Trei fracțiuni ale Dumei de Stat susțin RECUNOAȘTEREA Transnistriei

26 apr. 2014,, 14:18   Politică
11858 20
Foto: noi.md
"Rusia justă", Partidul Comunist și partidul Liberal Democrat din Rusia intenționează să acorde asistență în recunoașterea independenței așa-zisei rmn, anunță Regnum cu referire la serviciul de presă al parlamentului rmn.

Potrivit ziarului, deputații din parlamentul Transnistriei au primit asigurări corespunzătoare în cadrul recentei vizite la Noscova.

Speakerul parlamentului nerecunoscutei rmn, Mihail Burla, a declarat că fracțiunea „Rusia justă” și-a exprimat disponibilitatea de a iniția în Duma de Stat problema recunoașterii Transnistriei. Potrivit acestuia, și-au exprimat dorința de a susține recunoașterea republicii și membrii fracțiunii partidului Liberal Democrat din Rusia.

" Reprezentanții Partidului Comunist ne-au asigurat că, atunci cînd problema recunoașterii Transnistriei va fi propusă spre examinare în Duma de Stat, ne vor susține", - a spus Burla.

"Ne-am întors cu convingerea fermă că țara noastră în viitorul apropiat, dacă nu va fi recunoscută, apoi se va face totul pentru ca opinia transnistrenilor să fie auzită, - a spus deputatul din rmn, Oleg Horjan.

Moscova oferă anual asistență economică Transnistriei, care potrivit estimărilor lui Burla este comparabilă cu PIB-ul Transnistriei, de aproximativ 1 miliard de dolari.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав