Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Leancă și Ponta dezvăluie cînd Moldova ar putea deveni membră a UE

29 apr. 2014,, 12:42   Politică
5149 9
Foto: gov.md
Premierul Iurie Leancă și omologul său român, Victor Ponta, și-au exprimat, speranța că în 2019 Republica Moldova va deveni țară membră a Uniunii Europene. Declarațiile au fost făcute de cei doi oficiali, în timpul unor discursuri ținute cu ocazia liberalizării regimului de vize cu UE, la Ungheni.

„Cred că astăzi este un moment istoric. Este un pas al Moldovei spre Europa. Toți pașii pe care îi veți face în continuare, în special în sprijinul generațiilor viitoare, al celor foarte tineri, care astăzi știu mai puțin despre ce înseamnă Europa. Vreau să fiți convinși că faceți bine mergînd cu Moldova spre Europa. Ceea ce îmi doresc este să nu mai fie pînă în 2019 nicio graniță, să nu mai fie decît o parte a unei Europe, în care și dumneavoastră, și copiii, și părinții să știe că pot să trăiască în siguranță, să aibă salarii, pensii mai bune”, a declarat Ponta.

Și premierul Iurie Leancă a menționat că Moldova ar putea deveni membră a UE în anul 2019, anul în care președinția UE va fi deținută de România. Leancă a precizat că Moldova trece în prezent printr-o perioadă deosebită.

Menționăm că cei doi premieri și-au dat astăzi întîlnire la punctul de trecere al frontierei moldo-române, pentru a discuta cu cetățenii despre liberalizarea regimului de vize, decizie care a intrat în vigoare pe 28 aprilie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав