Cutremure stiri: 506

În S-E Ucrainei la 2 mai poate începe asaltul clădirilor ocupate de protestatari

2 mai. 2014,, 03:06   Externe
4849 2
Foto: polit.ru
Noul șef al operațiunilor speciale din estul și sudul Ucrainei a devenit șeful SBU, Valentin Nalivaicenko, informează agenția de știri RIA Novosti, citînd o sursă din Statul Major al forțelor armate ale Ucrainei.

"Ministrul de Interne, prin decizia lui Turcinov, a fost înlăturat de la conducerea operațiunii", - a spus el. Se subliniază faptul că decizia a fost luată în legătură cu eșecul primei faze a operației.

Se comunică, de asemenea, că pe 2 mai este planificat asaltul unor clădiri ocupate de susținătorii federalizării, dar și a unor puncte de control.

"Nalivaicenko, realizînd inutilitatea folosirii unităților militare în regiunile Lugansk și Donețk, după consultarea cu Dmitri Iaroș, a organizat pregătire de către instructorii SBU a batalioanelor speciale a "Sectorului de Dreapta" pentru asaltul la 2 mai a obiecivelor controlate de protestatari, în special în regiunea Lugansk", - informează sursa.

Potrivit informatorului, Nalivaicenko trebuie să rezolve problema în regiunea Lugansk pînă la 3 mai "cu orice preț".

Sursa a mai spus că derularea operațiunilor viitoare este discutată de Turcinov nemijlocit cu Iaroș.

Între timp, informația RIA Novosti nu a fost confirmată.

O zi mai devreme, președintele interimar, Alexandr Turcinov, a declarat că armata nu poate controla situația din sudul și estul Ucrainei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав