Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Lansarea serviciului naţional unic pentru apelurile de urgenţă va costa Moldova 242 milioane de lei

4 mai. 2014,, 11:00   Societate
5151 0
Foto: vrn.ro
Lansarea Serviciului naţional unic pentru apelurile de urgenţă 112 va costa statul 242 milioane de lei ($17,9 milioane), iar cheltuielile anuale pentru funcţionarea serviciului vor constitui 12 milioane de lei. Proiectul de lege privind crearea şi funcţionarea serviciului a fost discutat miercuri, în cadrul şedinţei Comisiei parlamentare pentru economie, buget şi finanţe.

Potrivit agenţiei "Infotag", proiectul a fost prezentat de viceministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Vitalie Tarlev, potrivit căruia "crearea serviciului este extrem de necesară, deoarece acesta va uni nu doar cele trei servicii de bază – poliţia, asistenţa medicală de urgenţă şi serviciul pompieri, dar şi alte 27 de servicii".

"Cetăţeanului îi va fi mai comod să apeleze un singur număr, nu să caute în director serviciul necesar. De asemenea, vom acorda o atenţie deosebită implementări tehnologiilor noi, moderne, care permit simplificarea procesului de reacţionare în situaţii de criză", a spus viceministrul.

Tarlev a explicat că astfel de surse financiare nu trebuie să-i sperie pe aleşii poporului, deoarece acestea vor fi achitate în anii următori din contul redirecţionării resurselor financiare ale tuturor serviciilor în unul unic.

Şeful comisiei, Veaceslav Ioniţă, a susţinut iniţiativa, considerînd că acestea sînt "cheltuieli justificate".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?