X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

„Moldova Mare – 655”

5 mai. 2014,, 13:06   Societate
4435 4
Foto: 655.md
În cinstea aniversării a 655-a a statalităţii moldoveneşti, reprezentanţii societăţii civile a Republicii Moldova au venit cu propunerea de a desfăşura Congresul Naţional Popular „Moldova Mare – 655”, relatează NOI.md cu referire la site-ul organizaţiei.

În premieră, iniţiativa a fost înaintată pe 15 aprilie, la Chişinău, în cadrul şedinţei lărgite a şedinţei comitetului naţional de organizare a manifestaţiilor prilejuite de aniversarea a 655-a a statalităţii moldoveneşti şi a clubului de experţi „Strategia Moldovei”.

Participanţii la şedinţă au menţionat că, „ținînd cont de situaţia politică şi social-economică dificilă din ţară, precum şi de situaţia internaţională, este necesară desfăşurarea unor dezbateri naţionale a situaţiei reale şi a perspectivei de dezvoltare a Moldovei multinaţionale”.

Potrivit propunerilor, desfăşurarea Congresului Naţional al Poporului a fost inclusă în planul General de marcare a aniversării a 655-a a statalităţii moldoveneşti, în perioada 2014-2015. De asemenea, a fost menţionată oportunitatea desfăşurării regulate a acestei reuniuni.

În cadrul şedinţei a fost menţionat că la Congres sînt chemaţi să participe „toţi cei, care sînt patrioţi ai Moldovei şi nu sînt indiferenți faţă de procesele ce au loc în ţară şi faţă de viitorul ei, inclusiv reprezentanţii asociaţiilor poporului multietnic moldovenesc şi ai diasporei moldovenești, liderii partidelor politice, oamenii de cultură şi artă, ştiinţă şi învăţămînt, economişti şi oameni de afaceri, reprezentanţii presei naţionale şi internaţionale, precum şi alţi patrioţi ai societăţii civile din ţara noastră”.

În timpul apropiat este preconizată o şedinţă a comitetului organizatoric al evenimentului.

Comitetul Naţional „Moldova 655” a fost creat în Moldova pe 21 martie 2014, în scopul elaborării şi implementării planului de organizare a manifestaţiilor festive prilejuite de aniversarea a 655-a a statalităţii moldoveneşti. Din Comitet fac parte personalități publice, istorici, politologi, reprezentanți ai științei, culturii și clerului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав