Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Asociaţia Vînătorilor şi Pescarilor propune ca persoanelor cu vîrsta de peste 18 ani să le fie permisă procurarea armelor de vînătoare

5 mai. 2014,, 15:00   Societate
14251 0
Foto: newsmoldova.ru
Asociaţia Vînătorilor şi Pescarilor consideră că ar trebui permisă procurarea armelor de vînătoare de către persoanele ce au atins vîrsta de 18 ani, nu de 21 ani cum este în prezent. Informația a fost comunicată agenției "Infotag" de către preşedintele asociaţiei, Oleg Ciocoi.

Potrivit acestuia, propunerea îi vizează şi pe tinerii care practică tirul sportiv.

"Cum tinerii moldoveni vor demonstra rezultate bune la competiţiile internaţionale, dacă li se permite să deţină o armă doar de la vîrsta de 21 de ani? Această vîrstă este practic una de pensionare pentru acest tip de sport", a spus Ciocoi.

Totodată, el a pledat pentru înăsprirea regulilor de păstrare a armelor, care trebuie păstrate într-un safeu special.

Ciocoi insistă şi asupra înăspririi pedepsei pentru braconaj, de exemplu, pentru un iepure ucis amenda trebuie să fie de cel puţin 5 mii de lei, fazan – 2 mii, căprioară – 20 de mii, mistreţ – 30 de mii, cerb – 40 de mii de lei".

El a spus că în Moldova sînt înregistraţi circa 15 mii de vînători. În anul curent, pentru majorarea populaţiei de animale vom elibera 20 de mii de fazani, precum şi 6 mii de raţe.

"Din păcate, Guvernul oferă puţin ajutor. Niciodată nu a oferit nici un ban pentru îmbunătăţirea condiţiilor de activare a Asociaţiei, toate cheltuielile le suportăm noi şi partenerii noştri, cu toate că în 2015 organizaţia noastră împlineşte 140 de ani şi noi nu doar ucidem, dar şi îngrijim animalele, vînătoarea este doar un tip de odihnă sportivă. Fiecare membru al Asociaţiei trebuie să muncească 10 zile pentru îmbunătăţirea fondurilor de vînătoare sau să achite o compensaţie în sumă de 400 de lei", a spus Ciocoi, menţionînd că contribuţia de membru pentru membrii asociaţiei se va majora de la 215 la 250 de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?