Arşiţa stiri: 211
Jocurile Olimpice stiri: 287
Transnistria stiri: 1461

Un partid parlamentar BATE ALARMA în legătură cu un „act de înaltă trădare”

5 mai. 2014,, 17:25   Societate
7733 4
Foto: reformapl.md
Securitatea economico-financiară a Moldovei este pusă în pericol, iar evenimentele din ultima perioadă, din jurul Băncii de Economii și a sistemului bancar pot afecta parcursul european al Republicii Moldova. Avertismentul a fost enunțat de Partidului Liberal Reformator, care condamnă vînzarea unui pachet important de acțiuni al Băncii de Economii către banca de stat a Federației Ruse Vneșekonombank.

Într-o declarație de presă, liberal-reformatorii își mai exprimă îngrijorarea în legătură cu decizia Curții de Apel Chișinău de a respinge solicitarea PLR privind examinarea concesionării Aeroportului Internațional Chișinău.

„Fără să asigurăm securizarea economico-financiară a statului, putem să fim expuși unor presiuni externe pentru abandonarea opțiunii europene. Punerea la dispoziția agenților Federației Ruse a sistemului bancar moldovenesc pentru spălarea banilor furați de la cetățenii de rînd din această țară, bani care pot fi ulterior folosiți pentru finanțarea separatismului, inclusiv în Republica Moldova, este un act de înaltă trădare”, se arată în declarație.

În context, liberal-reformatorii solicită demisia guvernatorului Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, în legătură cu implicarea frauduloasă a băncilor rezidente ale Republicii Moldova și a mai multor instanțe judecătorești în spălarea a peste 18 miliarde de dolari, proveniți din Federația Rusă. Potrivit PLR, Drăguțanu ar fi facilitat tranzacțiile ilegale în sistemul bancar.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав