Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Evreii din Odesa sînt pregătiți pentru evacuarea în Republica Moldova

6 mai. 2014,, 03:00   Societate
17481 13
Foto: 1000-dorog.com.ua
Reprezentanții comunității evreiești din Odesa nu exclud posibilitatea evacuări coreligionarilor lor din oraș, în cazul continuării confruntărilor. Declarația a fost făcută de conducătorul organizației evreiești de caritate "Tikva", rabbi Rafaelia Kruskal.

Potrivit acestuia, Jerusalem Post a anunțat că printre victimele incendiului din Casa Sindicatelor din Odesa au fost, inclusiv, evrei. În caz de deteriorare în continuare a situației, comunitatea intenționează să evacueze copiii din oraș. "Weekend-ul viitor va fi unul destul de violent", - citează cuvintele lui rabbi canalul RT.

Potrivit nit.md, o parte a comunității ar putea ajunge în Moldova.

Potrivit lui rabbi, în weekend-ul trecut a fost închisă Marea Sinagogă Chorală, iar membrii comunității evreiești au primit mesaje telefonice cerîndu-le să nu iasă în stradă decît dacă este absolut necesar .

Potrivit lui Kruskal, în ciocnirile de vineri au avut de suferit mai mulți evrei.

În prezent, în oraș, conform Jerusalem Post, trăiesc aproximativ 30.000 de evrei ( conform recensământului ucrainean din 2001 ei erau 12400 - 1,2 % din populație). Înainte de al doilea război mondial, evreii reprezentau aproximativ 40 % din populația orașului Odesa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?