Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4155

KGB-ul transnistrean infirmă declarația Serviciului de Securitate al Ucrainei

6 mai. 2014,, 11:29   Societate
4201 0
Foto: vesti.md
KGB-ul transnistrean infirmă declarația Serviciului de Securitate al Ucrainei potrivit căreia uraniul-235 ar fi fost introdus pe teritoriul ucrainean din nerecunoscuta RMN, informează NOI.md cu referire la site-ul instituției de la Tiraspol.

Potrivit comunicatului emis de KGB-ul transnistrean, „în Transnistria nu există substanțe radioactive, resurse naturale pentru obținerea acestora și mijloace de prelucrare”.

Totodată, partea transnistreană reiterează că „în Transnistria nu au loc niciun fel de pregătiri militare, iar informații veridice despre participarea cetățenilor RMN în procesele destructive din Ucraina nu există”.

Serviciul de Securitate al Ucrainei a comunicat anterior că serviciul ucrainean de contraspionaj a reținut în regiunea Cernăuți nouă persoane la care a fost depistată o sursă radioactivă cu conținut de uraniu-235, cu o greutate de circa 1,5 kg. Partea ucraineană a declarat că uraniul a fost introdus de pe teritoriul nerecunoscutei RMN cu un automobil cu numere străine. Serviciul de Securitate al Ucrainei a declarat că uraniul putea fi utilizat la fabricarea unei bombe „murdare” pentru folosirea în acțiunile de violență în sud-estul Ucrainei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав