Arşiţa stiri: 217
Jocurile Olimpice stiri: 290
Transnistria stiri: 1418

Expert despre posibilitatea izbucnirii unui conflict intern în Moldova

6 mai. 2014,, 17:45   Politică
5915 13
Foto: noi.md
Ambasada Ucrainei în Moldova a condamnat acțiunile partidelor de la Chișinău care au folosit evenimentele tragice din Odessa în scopuri politice. Reacția a venit după ce ieri reprezentanții Partidului Comuniștilor au organizat un miting la Ambasada Ucrainei și au agățat de gardul instituției panglicile „Sf. Gheorghe”.

Solicitat de NOI.md să comenteze situația creată, analistul politic Viorel Cibotaru a declarat că folosirea simbolurilor sovietice de către unele forțe politice de la Chișinău se face în mod provocator, iar de la acest lucru pînă la apariția unui conflict intern este doar un pas.

„Ambasada Ucrainei are toate temeiurile să se îngrijoreze de modul în care Federația Rusă încearcă să efectueze ingerințe în spațiul social și cultural, pentru alimentarea unor stereotipuri din trecut. E vorba de implantarea unor teorii ale lumii sovietice, care vin în contradicție cu valorile pe care noi le promovăm. Aceste acțiuni trebuie condamnate, iar asemenea partide sînt antinaționale, provocatoare și revanșiste”, a subliniat Cibotaru.

În opinia analistului, Republica Moldova și Ucraina au același dușman strategic și sînt victimele unuia și aceluiași agresor, care se manifestă ca atare. În context, Cibotaru a explicat că folosirea simbolurilor sovietice se face în mod provocator, iar acest lucru poate duce la destabilizarea situației.

„Lucrurile acestea se fac în mod provocator. Se sfidează opinia publică și se dorește destabilizarea situației, iar de la asta pînă la apariția unui conflict intern este doar un pas”, a explicat Cibotaru.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав