X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4077

Executivul politic al PCRM a dat vina pentru tragedia din Odessa pe autorităţile Ucrainei

7 mai. 2014,, 09:40   Societate
3774 0
Foto: grenada.md
Partidul Comuniştilor a exprimat sincere condoleanţe rudelor şi apropiaţilor persoanelor decedate în tragedia care a avut loc la Odesa pe 2 mai.

În declaraţia executivului politic al PCRM, adoptată marţi, se menționează că "infracţiunea a fost posibilă exclusiv în rezultatul neglijenţei directe a guvernării actuale a Ucrainei".

În documentul citat de agenţia "Infotag" se opinează că această guvernare "s-a instaurat în urmă cu cîteva luni, în rezultatul răsturnării violente a autorităţilor legitime, a venit pe umerii neonaziştilor şi radicalilor, facilitează xenofobia, intoleranţa, agresiunea şi nu este capabilă să suprime fărădelegea generată". Comuniştii au îndemnat autorităţile de la Kiev "să stopeze violenţele pe întreg teritoriul Ucrainei, să caute şi să găsească în timp scurt forme paşnice de ieşire din criza politică, la un dialog civilizat şi la neadmiterea începerii unui război civil de amploare".

De asemenea, în cadrul şedinţei s-a decis ca pe 23 mai să fie desfăşurată o conferinţă ştiinţifico-practică, dedicată subiectelor ce vizează activitatea şi dezvoltarea Uniunii Vamale a ţărilor CSI.

De asemenea, executivul politic a aprobat planul complex de evenimente pentru organizarea discutării la nivel naţional a platformei electorale a PCRM, aprobată la mitingul din 1 mai. Decizia adoptată obligă organizaţiile de partid să folosească astfel de metode ample de comunicare cu electoratul cum ar fi adunări săteşti şi şedinţe ale comitetelor ale Congresului civil.

Executivul politic a audiat şi a discutat informaţia privind activitatea comitetului organizatoric de desfăşurare a adunării a VI-a a Comsomolului Moldovei şi a stabilit desfăşurarea celei de-a IX-a Plenare ordinare a CC al PCRM pe 31 mai.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?