X 
Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 124
Transnistria stiri: 1410

În Moldova a fost neutralizat un grup care trecea peste frontieră cetăţeni ai Afganistanului

7 mai. 2014,, 10:29   Societate
3739 1
Foto: border.gov.md
În Moldova a fost depistat un grup criminal ce se specializa în trecerea peste frontiera de stat a cetăţenilor din Afganistan.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al Poliţiei de Frontieră, s-a stabilit că, răspîndind informaţie pe internet despre acordarea posibilităţii de a traversa frontiera cu România, ei au putut atrage atenţia cîtorva zeci de afgani. În august 2013 trei familii din 12 persoane au fost ajutate treptat să traverseze frontiera din Ucraina în Moldova, iar apoi în România.

Activitatea criminală a grupului a fost una „de succes”, dată fiind implicarea unui fost vameş. El a sugerat toate traseele din zona satelor Drepcăuţi-Cuzlău de pe malul rîului Prut. Însă, după reţinere, străinii au fost trimişi înapoi în Moldova. O altă familie de afgani, deja din cinci persoane, a fost reţinută în februarie 2014, care timp îndelungat se ascundea în satul Săiţi, raionul Ştefan Vodă, la un membru minor al grupului. Anume după arestarea acestuia şi a primelor mărturii a devenit evidentă amploarea activităţii infractorilor. Capii familiilor de afgani, ajungînd în Moldova, achitau pentru un membru adult 5 mii de euro, iar pentru un minor – 2,5 mii euro.

Au fost identificaţi toţi membrii grupării. Aceştia s-au dovedit a fi nouă cetăţeni ai Republicii Moldova, cu vîrste cuprinse între 17 şi 58 de ani, doi dintre care au antecedente penale. Au fost reţinuţi şapte membri au grupării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?