Cutremure stiri: 500

Locuitorii din Găgăuia vor primi primii 500 de metri cubi de gaze naturale la preț preferențial

7 mai. 2014,, 15:36   Societate
4740 1
Foto: noi.md
Locuitorii autonomiei găgăuze vor primi primii 500 de metri cubi de gaze naturale din Rusia la un preț preferenția, care însă, deocamdată, nu a fost anunțat. Mecanismul de livrare a gazelor naturale la un preț mai mic locuitorilor autonomiei a fost discutat în cadrul ședinței de astăzi a bașcanului Mihail Formuzal cu primarii localităților din UTA Găgăuzia, relatează Gagauzinfo.md. Bașcanul le-a solicitat primarilor să întocmească pînă la 1 iunie lista locuitorilor conectați la conducta de gaze naturale.

„Avem nevoie de această informație pentru a calcula cantitatea aproximativă de gaze naturale care vor fi livrate Găgăuziei la prețuri reduse, pe baza ratei de 500 de metri cubi la un ansamblu de măsurare. Nu am de gînd să alerg după primari și să le cer această informație. Cine nu va prezenta listele nu va primi gaze naturale la preț redus”, a declarat Formuzal.

Primarul satului Beșghioz, Nicolae Gotișan, a propus ca în lista beneficiarilor să fie incluși invalizii, familiile cu mulți copii și cele social-vulnerabile, precum și pensionarii. Formuzal a mai solicitat primarilor să facă inventarierea rețelelor de gaze naturale care traversează localitățile lor.

Amintim că în urma vizitei recente a autorităților de la Comrat la Moscova, locuitorilor autonomiei găgăuze li s-a promis o reducere a prețului la gazele naturale, deschiderea unui consulat al Rusiei la Comrat și o cotă de studii în instituțiile de învățămînt superior din Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав