X 
Cutremure stiri: 506

Rusia a anunțat CONDIȚIILE pentru un DIALOG în Ucraina

8 mai. 2014,, 09:05   Externe
3338 1
Foto: lb.ua
Preşedintele rus, Vladimir Putin, le-a cerut miercuri separatiştilor ucraineni să amîne referendumul programat pentru 11 mai privind "declaraţia de independenţă" a republicii autoproclamate Doneţk, relatează RIA Novosti.

"Le cerem reprezentanţilor din sud-estul Ucrainei să amîne referendumul prevăzut pentru 11 mai, pentru a crea condiţiile necesare dialogului", a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă la încheierea întrevederii sale cu preşedintele OSCE, Didier Burkhalter.

"Considerăm că dialogul direct între autorităţile de la Kiev şi reprezentanţii din sud-estul Ucrainei reprezintă un element-cheie într-un compromis", a afirmat preşedintele rus.

Putin a îndemnat Ucraina să înceteze imediat toate operațiunile "de reprimare" în partea de sud-est a Ucrainei.

El a adăugat că "un astfel de mod de a rezolva conflictul politic intern nu este o modalitate sigură de a soluționa disputele interne".

Potrivit lui Putin, Rusia este interesată ca criza din Ucraina să fie rezolvată cît mai repede posibil și ținînd seama de interesele tuturor cetățenilor acestei țări , indiferent de locul unde trăiesc.

"Cel mai important lucru este de a stabili un dialog direct între autoritățile de la Kiev și locuitorii din sud-estul Ucrainei, în care reprezentanții din sud-est ar putea să se asigure că drepturile lor legale vor fi garantate", - a spus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав