X 
Cutremure stiri: 506

Pirojkov nu are încredere în Putin (VIDEO)

8 mai. 2014,, 10:29   Societate
5009 9
Foto: noi.md
Ambasadorul Ucrainei la Chişinău, Serghei Pirojkov, nu este sigur că apelul preşedintelui rus, Vladimir Putin, de a amîna referendumurile din Lugansk şi Doneţk va fi auzit de separatişti. În cadrul emisiunii "Fabrika" de la Publika TV, diplomatul şi-a exprimat speranţa că viitoarele alegeri prezidenţiale vor duce la rezolvarea crizei din ţara sa, relatează NOI.md.

"Aceste declaraţii nu sînt suficiente pentru a soluţiona problema. Totuşi, cel mai important lucru este desfăşurarea alegerilor şi domnul Putin, pînă în prezent, de fapt, în mod foarte negativ şi ostentativ, a neglijat relaţiile cu guvernarea actuală, considerînd-o nelegitimă. Cred că la început Rusia nu se va grăbi să recunoască aceste alegeri", a spus Serghei Pirojkov.

Întrebat despre eventuala participare a militarilor ruşi din Transnistria la evenimentele din estul Ucrainei, ambasadorul a răspuns că nu există nici o confirmare oficială, însă acest pericol există.

"În Transnistria sînt dislocate contingente militare ale Rusiei. În acest sens, Transnistria prezintă un anumit pericol pentru Ucraina. Nu cred că contingentul militar care se află în Transnistria – armata rusă – va acţiona de sine stătător ca un factor destabilizator în Ucraina. Acesta poate direcţionat la comandă spre ajutor acelor forţe care deja există", a menţionat Serghei Pirojkov.

"Federaţia Rusă, fără îndoială, nu va renunţa la acele posturi care îi trebuie să-şi menţină influenţa în zona, care ar putea fi periculoasă, de exemplu, prin expansiunea NATO", a spus el.

Referindu-se la situaţia economică din ţara sa, diplomatul şi-a exprimat încrederea că aceasta se va redresa după semnarea Acordului de comerţ liber cu Uniunea Europeană.

"Cred că după alegerile prezidenţiale, Ucraina va semna totuşi partea rămasă a Acordului de asociere cu UE, inclusiv cea cu privire la Zona de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător, şi aceasta ne va deschide o cale reală spre implementarea reformelor economice pe scară largă. Investiţiile sînt gata să vină în Ucraina", consideră ambasadorul.

Recent, Fondul Monetar Internaţional a acordat Ucrainei 3,2 miliarde de dolari – prima tranşă din suma totală a asistenţei, care se ridică la 17 miliarde de dolari.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав