Arşiţa stiri: 217
Jocurile Olimpice stiri: 289
Transnistria stiri: 1418

Ucraina a CONCENTRAT 15 000 de MILITARI la frontiera cu Rusia

9 mai. 2014,, 10:56   Externe
6587 11
Foto: hotgeo.ru
În zonele de frontieră cu Rusia a fost desfășurată gruparea de 15 000 de militari a trupelor ucrainene. Între timp, Rusia a retras de la granița cu Ucraina chiar și unitățile tactice.

"În scopul evitării provocărilor viitoare, noi am retras de la frontieră chiar și unitățile tactice, care efectuau activități de formare", - a declarat joi, pentru ITAR-TASS ministrul rus adjunct al apărării, Anatoli Antonov.

Între timp, " continuă concentrarea forțelor armatei ucrainene la frontiera cu Rusia. În zona de granița, a fost deja desfășurată o grupare de 15.000 de militari. A fost reluată recrutarea în armată, - a spus Antonov. - În același timp, crește numărul trupelor NATO în Europa de Est".

În condițiile actuale ale crizei care continuă în Ucraina, astfel de acțiuni nu contribuie la diminuarea tensiunilor în această țară, a mai spus el.

Anterior, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu a declarat că în ultima vreme în partea de sud-est a Ucrainei, sub pretextul "combaterii terorismului", regimul de la Kiev a concentrat circa 80 de tancuri, peste 130 de vehicule blindate și TAB-uri, cel puțin 60 de tunuri de artilerie și mortiere. În plus, în mod sistematic sînt implicate avioane de luptă și elicoptere.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că Rusia și-a retras trupele de la frontiera cu Ucraina și acestea se află acum dislocate în locul în care desfășoară exerciții regulate, lucru care poate fi ușor verificat prin mijloace contemporane, inclusiv din cosmos.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав