X 
Jocurile Olimpice stiri: 118
Transnistria stiri: 1453

Vasile Tarlev, în tagma inventatorilor

12 mai. 2014,, 10:45   Societate
3610 0
Foto: noi.md
Ex-premierul Vasile Tarlev lucrează în prezent asupra unor invenţii în domeniul complexului agroindustrial, transmite tribuna.md. El speră să finalizeze pînă la sfîrşitul anului curent proiectele ce se referă la tehnologiile de procesare a fructelor.

Astăzi, Vasile Tarlev, ce ocupă postul de copreședinte al Partidului Renaștere, se ocupă nu doar cu activitatea politică, dar mai ține şi ore la mai multe instituții de învățămînt atît în țară, cît și peste hotare.

„Lucrăm în continuare asupra domeniului științific, încercăm să combinăm. Eu nu sînt dedicat exclusiv științei, deoarece sînt și președintele Congresului Național al Industriașilor și Antreprenorilor din Moldova. Încercăm să combinăm utilul cu plăcutul. Da, îmi place și știința, îmi plac și invențiile, îmi place să am contact permanent și cu studenții, cu tînăra generație. Îmi place sectorul real al economiei, foarte mult, producerea, îmi place și politica, și sportul, și mai multe domenii”, a recunoscut el.

Vasile Tarlev și-a susținut în anul 1998, la Kiev, teza de doctor habilitat în științe tehnice. Lucrarea lui a fost dedicată uscării prunelor. Vasile Tarlev a publicat peste 83 de lucrări științifice, fiind autor a 13 brevete de invenție, pentru care a primit o medalie de onoare, patru de aur, trei de argint, una de bronz, şapte diplome. De asemenea, Vasile Tarlev mai este membru al Academiei Internaționale a Științelor și Sistemelor Computaționale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?