X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4161

Ex-ministru al Apărării: Klimenko a lansat un balon de săpun

12 mai. 2014,, 13:44   Societate
4856 1
Foto: noi.md
„Declaraţiile lui Valeri Klimenko despre cei 4 mii de combatanţi din Moldova care sînt gata să meargă mîine în raioanele de sud-est ale Ucrainei pentru a-i apăra pe vorbitorii de limba rusă nu pot fi calificate altfel decît nişte absurdităţi”, a declarat pentru NOI.md ex-ministrul Apărării Valeriu Pleşca.

Interlocutorul este convins că în spatele acestor ameninţări se află tentativa unui om ratat de a-şi satisface ambiţiile nerealizate.

„Domnul Klimenko se poziţionează drept un important activist civic şi a decis astfel să amintească societăţii despre figura sa. Doar că motivul şi metoda au fost alese nu chiar reuşit. Totul ar fi fost cum ar fi fost, dacă declaraţiile lui provocatoare nu s-ar referi la Moldova, nu ar dăuna imaginii ei. Totuşi, putem spera că oamenii cît de cît deştepţi nu-l vor lua în serios: Klimenko a lansat un balon de săpun”, a accentuat Pleşca.

Surse din cadrul Ministerului Apărării au refuzat să comenteze declaraţiile lui Klimenko şi ne-au propus să-l întrebăm pe el.

Liderul Congresului Comunităţilor Ruse din Republica Moldova, Valeri Klimenko, a confirmat pentru Pan.md că a scris o scrisoare pe numele preşedintelui interimar al Ucrainei, Alexandr Turcinov, în care îl avertizează privind pregătirea a 4 mii de combatanţi din Moldova pentru a fi trimişi în raioanele de est ale Ucrainei.

„Oamenii sînt gata să acţioneze hotărît. În Ucraina, din Moldova sînt gata să vină nu elevi, dar oameni cu experienţă de luptă”, a spus Valeri Klimenko.

El a comunicat, de asemenea, că i-a dat lui Turcinov un termen – pînă pe 12 mai. „Dacă pînă la această dată nimic nu se va schimba şi se va vărsa în continuare sînge al conaţionalilor ruşi, atunci detaşamentele vor merge spre est. Şi credeţi-mă: nicio frontieră nu îi va opri. Fiţi rezonabili!”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав