Cutremure stiri: 506

RUSIA REACȚIONEAZĂ la rezultatele referendumului din Sud-Estul Ucrainei

13 mai. 2014,, 00:03   Externe
9514 13
Foto : lenta.ru
Kremlinul a comentat cu privire la referendumurile din regiunile Donețk și Lugansk ale Ucrainei, informează "Interfax", cu referire la serviciul de presă al președintelui Rusiei.

Kremlinul respectă voința populației acestor regiuni și speră în punerea în practică a rezultatelor referendumului . De asemenea, se exprimă speranța că totul va avea loc într-un mod civilizat, fără violență, prin intermediul dialogului dintre reprezentanții Kievului, Donețkului și Luganskului.

"Am remarcat prezența ridicată la vot a populației, în ciuda încercărilor de a zădărnici scrutinul. Condamnăm utilizarea forței care a avut loc, inclusiv utilizarea de arme grele împotriva civililor, ceea ce a dus la pierderea de vieți omenești", - se spune în declarație.

Conform informațiilor preliminare ale CEC din autoproclamata republică Lugansk, la referendumul privind statutul regiunii de la 94 % la 98 % dintre respondenți au votat pentru independență regiunii. La momentul de față au fost procesate rezultatele a 28 din 33 de comisii electorale teritoriale. Prezența la vot a fost de 81 la sută.

În ceea ce privește regiunea Donețk, după prelucrarea a 2,4 la sută dintre buletinele de vot, 96,78 % dintre alegători, de asemenea, au sprijinit independența regiunii. Referendumul a avut loc în regiune cu o prezență de 74,87 la sută din populație.

Este de remarcat faptul că autoritățile de la Kiev s-au opus referendumului și nu intenționează să accepte rezultatul acestuia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав